Vinska karta

Restavracija dobre hrane in prijaznih ljudi

Odprta vina

FRIZZANTINO,  suho,  V.K. Goriška Brda (1 l)
Prijetno sveže in iskrivo biser vino pridelano po charmat metodi, sort Prossecco, Rebula in Chardonnay.

 

MEŠANO BELO,  suho,  V.K. Goriška Brda (1 l)
Zvrst avtohtone sorte Goriških Brd, Rebule in svetovno znanega Chardonnay.

Kakovostna vina

VRTOVČAN, suho, Vinska klet Vipava 1894 (1 l)
Mlado vino vipavskih sort Malvazija, Zelen, Sauvignon.

 

MERLOT, suho, V.K. Goriška Brda (1 l)
Kakovostno vino rubinaste rdeče barve granatnega odtenka.

 

REFOŠK, Vinakoper (1 l)
Robustno vino, s prijetno kislostjo in primerno široki paleti jedi.

Peneča vina

PENINA Quercus,  suho, V.K. Goriška Brda (0,75 l)
Penina pridelana iz zvrsti Rebule in Chardonnay po charmat metodi.

Buteljčna bela vina

REBULA Quercus, suho,  V.K. Goriška Brda (0,75 l)
Vrhunsko vino prijetnega, zmerno polnega okusa, ki daje značilno svežino.

 

CUVÉE BELI Quercus, suho, V.K. Goriška Brda (0,75 l)
Vrhunsko vino polnega okusa, prijetne svežine. Vonj spominja na jabolko, hrušk in citruse. Sorta: Chardonnay, Rbula, Sauvignonasse

 

SAUVIGNONASSE Belica, suho, Medana (0,75 l)
Zelenkasto-rumene barve, sadnega okusa z izrazitim okusom mandljev. Sortna sestava je 100% grozdje Sauvignonasse.

 

CHARDONNAY Bagueri, suho, V.K. Goriška Brda (0,75 l)
Vrhunsko vino prijetnega, izredno polnega okusa. Spominja na citruse, zrele breskve, melono, maslo, vanilijo in lešnike. Dopolnjen z izraženo aromo po kruhovi skorji.

Buteljčna rdeča vina

CABERNET SAUVIGNON Quercus, suho, V.K. G. Brda (0,75 l)
Strukturno vrhunsko vino, temno rubinasto rdeče barve z vijoličnim odtenkom.

 

CUVÉE RDEČI Quercus, suho, V.K. Goriška Brda (0,75 l)
Vrhunsko vino prijetnega, polnega okusa, temno rubinaste barve. Vonj spominja na črni ribez, jagodičje in slive. Sorta: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot.

 

MERLOT Belica, suho, Medana (0,75 l)
Sveže vino,  rubinasto rdeče barve in nekoliko svetlejše od ostalih rdečih vin. Izrazit vonj po malinah. Sortna sestava: 100% grozdje Merlot

 

SYRAH, suho, V.K. Goriška Brda (0,75 l)
Zelo mlado sortno vino, katerega kakovost še odkrivamo. V Franciji zaseda pomembno mesto med rdečimi sortami.

Predikatna vina

MUŠKAT - VERDUC Quercus, sladko, V.K. G. Brda (0,75 l)
Sladka bela vrsta polnega okusa. Prepoznavna aromatika muškata združena z vonjem akacijevih cvetov, značilno za staro briško sorto Verduc.

 

VERDUC, polsladko, V.K. Goriška Brda (0,50 l)
Avtohtona sorta Goriških Brd. Slamnato rumene barve z rahlim zelenim odtenkom.

 

PIKOLIT, sladko, V.K. Goriška Brda (0,50 l)
Vrhunsko vino, avtohtona sorta Goriških Brd, posebne kakovosti.  Je zlato rumene barve rahlo jantarnega odtenka.

Ponudba plus

Odpiralni čas

PONEDELJEK - PETEK
7:00 - 18:00

 

SOBOTA, NEDELJA, PRAZNIKI
Zaprto

Rezerviraj mizo

Dnevni menu

17.12.2018
Ponedeljek

MALICA:  Pikantna telečja enolončnica:  Cena 4,00 €

 

MENU I:  Goveja juha, Kuhana govedina, Praženi krompir, Hren, Solata, Sadje,  Cena 7,00€

 

MENU II:  Korenčkova juha, Ocvrti file osliča, Francoska solata, Kompot,   Cena  7,00 €

 

JEDI PO IZBIRI

Morski list z žara, Priloga

Špageti s tartufato

Pečenice, Kislo zelje

Piščančji medaljoni z žara, Priloga

Telečja pečenka, Priloga

Nadevana paprika z ješprenom,

Zelenjavni krožnik

Sladice

 

Prijava na e-novice

Novice in dogodki

RIBJI MENU   Silvestrski aperitiv *** Sipin carpaccio na rukoli *** Rižota z žafranom in škampovi repki *** Limonin sorbet *** File Lososa s popečeno zelenjavo in Holandsko omako *** Čokoladni sufle...
MESNI MENU   Silvestrski aperitiv *** Popečeni goveji carpaccio s črnim tartufom *** Istrski fuži s pršutom in rukolo *** Limonin sorbet *** Račje prsi na popečeni polenti s pikantno čokoladno omako...
MENU DI PESCE   Aperitivo *** Carpaccio di seppia con verdure *** Risotto con scampi e zafferano *** Sorbetto al limone *** Filetto Salmone con verdura e Salsa olandese *** Soufflé al cioccolato  ...
MENU DI CARNE Aperitivo ***Carpaccio di manzo tostato con tartufo nero***  Fusi istriani con prosciutto e rucola*** Sorbetto al limone ***  Petto d'anatra sulla polenta tostatta con salsa di...