Vinska karta

Restavracija dobre hrane in prijaznih ljudi

Odprta vina

FRIZZANTINO,  suho,  V.K. Goriška Brda (1 l)
Prijetno sveže in iskrivo biser vino pridelano po charmat metodi, sort Prossecco, Rebula in Chardonnay.

 

MEŠANO BELO,  suho,  V.K. Goriška Brda (1 l)
Zvrst avtohtone sorte Goriških Brd, Rebule in svetovno znanega Chardonnay.

Kakovostna vina

VRTOVČAN, suho, Vinska klet Vipava 1894 (1 l)
Mlado vino vipavskih sort Malvazija, Zelen, Sauvignon.

 

MERLOT, suho, V.K. Goriška Brda (1 l)
Kakovostno vino rubinaste rdeče barve granatnega odtenka.

 

REFOŠK, Vinakoper (1 l)
Robustno vino, s prijetno kislostjo in primerno široki paleti jedi.

Peneča vina

PENINA Quercus,  suho, V.K. Goriška Brda (0,75 l)
Penina pridelana iz zvrsti Rebule in Chardonnay po charmat metodi.

Buteljčna bela vina

REBULA Quercus, suho,  V.K. Goriška Brda (0,75 l)
Vrhunsko vino prijetnega, zmerno polnega okusa, ki daje značilno svežino.

 

CUVÉE BELI Quercus, suho, V.K. Goriška Brda (0,75 l)
Vrhunsko vino polnega okusa, prijetne svežine. Vonj spominja na jabolko, hrušk in citruse. Sorta: Chardonnay, Rbula, Sauvignonasse

 

SAUVIGNONASSE Belica, suho, Medana (0,75 l)
Zelenkasto-rumene barve, sadnega okusa z izrazitim okusom mandljev. Sortna sestava je 100% grozdje Sauvignonasse.

 

CHARDONNAY Bagueri, suho, V.K. Goriška Brda (0,75 l)
Vrhunsko vino prijetnega, izredno polnega okusa. Spominja na citruse, zrele breskve, melono, maslo, vanilijo in lešnike. Dopolnjen z izraženo aromo po kruhovi skorji.

Buteljčna rdeča vina

CABERNET SAUVIGNON Quercus, suho, V.K. G. Brda (0,75 l)
Strukturno vrhunsko vino, temno rubinasto rdeče barve z vijoličnim odtenkom.

 

CUVÉE RDEČI Quercus, suho, V.K. Goriška Brda (0,75 l)
Vrhunsko vino prijetnega, polnega okusa, temno rubinaste barve. Vonj spominja na črni ribez, jagodičje in slive. Sorta: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot.

 

MERLOT Belica, suho, Medana (0,75 l)
Sveže vino,  rubinasto rdeče barve in nekoliko svetlejše od ostalih rdečih vin. Izrazit vonj po malinah. Sortna sestava: 100% grozdje Merlot

 

SYRAH, suho, V.K. Goriška Brda (0,75 l)
Zelo mlado sortno vino, katerega kakovost še odkrivamo. V Franciji zaseda pomembno mesto med rdečimi sortami.

Predikatna vina

MUŠKAT - VERDUC Quercus, sladko, V.K. G. Brda (0,75 l)
Sladka bela vrsta polnega okusa. Prepoznavna aromatika muškata združena z vonjem akacijevih cvetov, značilno za staro briško sorto Verduc.

 

VERDUC, polsladko, V.K. Goriška Brda (0,50 l)
Avtohtona sorta Goriških Brd. Slamnato rumene barve z rahlim zelenim odtenkom.

 

PIKOLIT, sladko, V.K. Goriška Brda (0,50 l)
Vrhunsko vino, avtohtona sorta Goriških Brd, posebne kakovosti.  Je zlato rumene barve rahlo jantarnega odtenka.

Ponudba plus

Odpiralni čas

PONEDELJEK - PETEK
7:00 - 18:00

 

SOBOTA, NEDELJA, PRAZNIKI
Zaprto

Rezerviraj mizo

Dnevni menu

21.01.2020
Torek

MALICA: Pasulj  s klobaso ali hrenovko:  Cena: 4,00 €

 

MENU  1: Goveja juha, Svinjska pečenka, Matevž, Solata, Sadje,  Cena: 7.00€

 

MENU 2: Brokolijeva juha, Puranov zrezek z žara, Rižota s porom, Solata, Kompot, Cena 7,00€

 

JEDI PO IZBIRI:

Mesna lazanja

Nadevani lignji,  Priloga

Pečenice, Matevž, Kisla repa

Čevapčiči z žara,  Priloga

Govedina po lovsko,  Priloga

Zelenjavni krožnik

Sladice

 

22.01.2020
Sreda

MALICA: Vampi po tržaško s polento: Cena 4,00

 

MENU 1: Goveja juha, Pečen piščanec, Kus kus z zelenjavo, Solata, Sadje,  Cena: 7.00€

 

MENU 2: Cvetačna juha, Škarpena po tržaško, Masleni krompir, Solata, Kompot,  Cena: 7,00€

 

JEDI PO IZBIRI:

Ocvrte sardele, Krompirjeva solata

Školjke in lignji v buzari, Špageti

Osso buco, Priloga

Ljubljanski zrezek,   Priloga

Puranov zrezek z žara s šampinjoni...

Njoki z bolonjsko omako

Zelenjavni krožnik

Sladice

 

 

Prijava na e-novice

Novice in dogodki

MESNI MENU Aperitiv. *** Dimljene račje prsi s čebulno marmelado. Marinirani svinjski hrbet. Rozbif po angleško. *** Skutni ravioli s špinačno mako in hrustljavo slanino. *** Limonin sorbet. ***...
MENU DI PESCE Aperitivo. *** Code di scampi marinati.   Salmone affumicato. Insalata di polpo. *** Ravioli di trota affumicata al burro  e salvia. *** Sorbetto al limone. *** Filetto di Branzino all...
RIBJI MENU Aperitiv. *** Marinirani škampovi repki.  Prekajeni losos. Hobotnica v solati. *** Ravioli z dimljeno postrvjo na maslu z žajbljem. *** Limonin sorbet. *** File brancina v škartocu z...
MENU DI CARNE Aperitivo *** Petto d'anatra affumicato con marmellata di cipolle. Dorso di maiale marinato. Roastbeef all’ inglese. *** Ravioli di ricotta con salsa di spinaci e pancetta croccante...