FILIPINSKA KUHINJA

Restavracija dobre hrane in prijaznih ljudi

 

V času od 1. maja - 30. junija.

Pripravljamo za vas vsak dan,  eno jed iz ponudbe Filipinske kuhinje.

Za vas kuha gospa Maria Theresa. V sredo pripravljamo:

BISTEK ALA POBRE (Filipino Poorman's Steak). Na trakove narezana goveja ledja počasi kuhana v sojini omaki, limoninem soku in čebulnimi krogci.

Filipinska kuhinja je sestavljena iz živil, načina priprave in prehranjevalnih običajev, ki jih najdemo na Filipinih. Slog kuhanja in vrsta hrane, povezane z njo so se razvile v več stoletij od njenih začetkov jugovzhodne azijske mešanice kuhinj z vplivom Malezije, Španije, Kitajske in Amerike, kot tudi drugih azijskih in latinskoameriških vplivov, prilagojenih avtohtonim sestavinam in lokalnim okusom.

 

IZ PONUDBE PREDSTAVLJAMO

ADOBO  (adobar špansko - marinirano)

Značilna jed s svinjino ali piščancem ali kombinacijo obojega, ki se počasi kuha v kisu, jedilnem olju, z dodanim strtim česnom, lovorjevim listom, črnim poprom in sojino omako ter s kasnejšim pečenjem v pečici, da bi dobili zaželene hrustljave robove.

KARE-KARE

Obara iz mesa, vampov ali govejega repa z zelenjavo v arašidovi omaki običajno postrežena z bagoong alamang (pesto iz kozic ali rakcev).

BEEF KALDERETA - Goveja obara

Jed narejena iz koščkov govedine, svinjine ali kozlička s paradižnikovo omako, jetrno pašteto in različno zelenjavo.

 PANCIT BIHON (BICHON) RICE NOODLE - riževi rezanci

Riževi rezanci/vermicelli z zelenjavo in svinjino/piščancem/rakci

CHOP SUEY

Chopsuey je kitajsko navdihnjena jed posvojena s strani filipincev. Pripravljajo jo s hitro prepraženo svinjino in različno svežo zelenjavo, glazirano z malo koruznega škroba in začinjeno s soljo in poprom.

BISTEK ALA POBRE (Filipino Poorman's Steak)

Na trakove narezana goveja ledja počasi kuhana v sojini omaki, limoninem soku in čebulnimi krogci.

CHICKEN / PORK AFRITADA

Še ena popularna filipinska jed pripravljena v paradižnikovi omaki s korenčkom, krompirjem in rdečo papriko kot glavnimi zelenjavnimi sestavinami in poimenovana po mesu, ki je uporabljeno in je lahko piščančja ali svinjska.PININYAHANG MANOK (PINEAPPLE CHICKEN)

Koščki piščanca marinirani v ananasovem soku in dušenem s koščki ananasa. Poleg ananasa kot osnovne sestavine se lahko dodajo tudi korenček, paprika in sveže ali kokosovo mleko.

LUPIANG SHANGHI (Spring rolls) - Pomladanski zavitki

Pomladanski zavitki narejeni iz mešanice mlete svinjine, zelenjave in začimb, ki jo drži skupaj stepeno jajce. Servirano s sladko-kislo omako.

FILIPINO STYLE PORK AND CHICKEN BBQ -  piščanec in svinjina na žaru

Ponudba plus

Odpiralni čas

PONEDELJEK - PETEK
7:00 - 18:00

 

SOBOTA, NEDELJA, PRAZNIKI
Zaprto

Rezerviraj mizo

Dnevni menu

23.07.2018
Ponedeljek

MALICA: Testenine z bolonjsko omako:  Cena 4,00 €

 

MENU I: Goveja juha,Ocvrti sir, Krompir pomfrit, Solata, Kompot,   Cena 7,00€

 

MENU II: Zelenjavna juha, Svinjski zrezek z žara, Djuveč-riž, Solata, Sadje, Cena  7,00 €

 

JEDI PO IZBIRI

Orada z žara, Priloga

Nadevana paprika z ješprenom in zelenjavo,

Telečja pečenka, Priloga

Puranov zrezek po Florentinsko, Priloga

Solatni krožnik

Zelenjavni krožnik

Sladice

 

Prijava na e-novice

Novice in dogodki

ČETRTEK, 24. 05. 2018.   PROGRAM: - ČRNA SIPINA RIŽOTA - OCVRTE SARDELE - FILE BRANCINA NA SOLATI Z AVOKADOM - MEŠAN RIBJI KROŽNIK (nadevani lignji+kapesanta+file brancina na žaru+priloga) - NADEVANI...
ČETRTEK, 31.05.2018 PROGRAM: - KARPAČO SIPE NA SOLATI - OCVRTE SARDELE - MORSKI LIST V PEČICI S KROMPIRJEM IN ZELENJAVO - MEŠAN RIBJI KROŽNIK (nadevani lignji+kapesanta+file brancina na žaru+priloga...
ČETRTEK, 14.06.2018 PROGRAM: - KARPAČO SIPE NA SOLATI - OCVRTE SARDELE - FILE BRANCINA V ŠKARTOCU Z ZELENJAVO - MEŠAN RIBJI KROŽNIK (nadevani lignji+kapesanta+file brancina na žaru+priloga) - LIST NA...
ČETRTEK, 28.06.2018 PROGRAM: - HOBOTNICA NA SOLATI - ČRNA RIŽOTA - OCVRTE SARDELE - MORSKI LIST Z ŽARA, DALMATINSKA PRILOGA - MEŠANI  RIBJI KROŽNIK (file orade na žaru+nadevani lignji+kapesanta+...